Pages

4 стъпки да започнете да играете онлайн покер

Не само в живота, а и в покера е важно правилото, че за да успеем трябва да имаме план за действие. Проблема на повечето играчи не е, че не могат да играят или не знаят какво да правят, проблемът идва от факта, че нямат план за играта си. Повечето от нас искат да спечелят пари, но нямат план за това. Стреляме в тъмното, играем чисто хазартно, сменяме различните видове турнири и кеш маси. Всичко това са различни пътища до едно и също място – фалит. Затова съвсем кратко и ясно ще се опитам да ви посоча няколко прости стъпки какво е необходимо да започнете да играете и как да печелите от покер в следващия минимум 1 месец.... дали ще го направите, зависи от вас.

Moneybookers – регистриране на акаунт

Какво е Moneybookers?



Най-кратко казано Moneybookers е онлайн портфейл, чрез който можете да прехвърляте пари и плащате сметки към други хора или организации, само чрез вашия компютър. Възможно е да пазарувате онлайн в сайтове, които имат логото на Moneybookers, зареждане на skype кредити и т.н. За нас българите това си остава един от основните и сигурни начини за депозит в покер залите и усвояване на различните бонуси там.

Independent Chip Model (ICM) - Основни изчисления (част 2)

Втората част на ICM е математически ориентирана и има за цел да покаже точно какво означава всяка стойност от модела. Всичко това се смята автоматично от различните ICM калкулатори и не е необходимо да се правят по време на всеки турнир.

Independent Chip Model (ICM) – Въведение (част 1)

ICM е метематически модел, който определя паричната стойност на всеки чип от стака, с който играете турнир. И ако тази стойност е очевидна, що се отнася до кеш играта, където всеки чип е равностоен на паричния номинал, то в турнирите чиповете, с които разполагате имат различна парична стойност от номиналната. В началото на турнира всеки играч има равни математически шансове да завърши на първото място. След това, обаче по време на турнира, когато стаковете на играчите се увеличават и/или намаляват, стойността на всеки чип съответно също се променя. Например, ако началния стак е 1500 чипа и в някакъв момент загубите 20% от него, то вие оставате с 1200 чипа на масата и вече стака ви губи от стойността си, защото шансовете ви да спечелите турнира са намалели. Все пак, за да определите колко точно са вашите шансове в проценти, ви е необходим математически модел, който се базира на вашите чипове отнесени към сумата от всички чипове в турнира. Точно това можете да направите чрез ICM.